MUSIKEN I MITT LIV

DET VAR I SKÅNE DET BÖRJADE

Jag är född och uppvuxen i nordöstra Skåne och det var där grunden för mitt musicerande las. Jag började tidigt med både sång och piano. Efter mina år på estetsika programmet i Kristianstad flyttade jag till Helsingborg för att fortsätta mina musikstudier på Sundsgårdens folkhögskola. Därifrån var det ett naturligt steg att söka Malmö Musikhögskola. Jag tog min examen 2006 som sångpedagog med inriktning på pop- och rockmusik.

Att musicera i kyrkan har varit det mest naturliga i mitt liv. Att uttrycka min tro, mina tvivel och mina tankar i ord och ton känns självklart för mig. Dock har min musikaliska karriär även haft inslag av soulklubbar, underhållning på schlagerbaren i Malmö och ett antal coverspelningar vid olika festsammanhang.

Jag upptäckte i tidig tonår det fantastiska med att sjunga i kör. Sen dess har jag på olika sätt alltid hållit på med körsång. I olika former och i olika åldrar. Under min högskoleutbildning ledde jag också körer vid sidan om.

Foto: Michael Anderberg

MUSIKALISKA SAMMANHANG

Efter min examen i Malmö bar flyttlasset av till Stockholm. Här blev jag kvar och det är också här som jag kanske har utvecklats mest musikaliskt. I fyra år sjöng jag tillsammans med Daniel Stenbaek och By Grace. Under de åren fick jag uppleva två USA-turnéer, en julturné med Carola, skivinspelningen av One thing och massa roliga konserter och givande gudstjänster i Stockholm och runt om i landet.
Jag är också väldigt stolt och tacksam över min medverkan i One In Christ med Anna Weister Andersson. Hennes musik berör mig djupt. 2011 släpptes A messages of love. En skiva med Annas låtar inspelade av ett gäng sångare och musiker. Några medlemmar i OIC är Frank Ådahl, Almaz Yebio, Ola Hedén och Daniel Stenbaek.

YRKESERFARENHET

Väl i Stockholm vikarierade jag som sångpedagog på kulturskolan i Upplands Väsby. Sen följde ett och ett halvt år med musikklasserna på Kvarnbergsskolan i Gustavsberg. Därefter, 2008,  började jag min anställning som musiker i Lidingö Församling. Kanske är det det sammanhanget som har betytt mest för mig i vuxen ålder. Där fick jag förmånen att växa som musiker och körledare. Efter nio år i församlingen kände jag att det var dags att gå vidare till något nytt. Och det är där jag är nu.

Foto: Michael Anderberg